Karin Nylund UppsalaDietisten dina behov styr - jag vägleder 


Vi översköljs med information om vad vi bör och inte bör äta. Det är allt från nya spektakulära dieter till larmrapporter om gifter i livsmedel och budskapen är ofta motstridiga.

 

Med mina föreläsningar vill jag inspirera och visa att det inte behöver vara svårt eller tråkigt att äta och leva på ett hälsosamt sätt.

 

Med kunskap förankrade i aktuell forskning och vetenskap lyfter jag fram betydelsefulla och tänkvärda samband mellan kosten, kroppen och vår hälsa. Jag använder aldrig pekpinnar men gärna lite humor och belysande exempel!

 

 

Populär föreläsning - Kroppen, kosten, hälsan & en röd tråd!

Den råda tråden är vår ca 7 meter långa mag- och tarmkanal. Idag benämns den faktiskt som vår andra hjärna eftersom dess funktion är livsavgörande för oss. Med den råda tråden som utgångspunkt görs avstickare till ett antal områden som har betydelse för vår hälsa.

Exempel på områden: enkel näringslära i miniatyr, aktuell forskning och rekommendationer, psykologiska faktorer som påverkar våra matvanor och hur vi kan förhålla oss till alla motstridiga budskap för att undvika den allt mer vanligt förekommande "hälsostressen".

 

Föreläsningen kan ges i tre format

  • 120 min - dialog med deltagarna i rummet och möjlighet att via e-post ställa frågor i efterhand
  • 90 min - inklusive frågestund
  • 30 min - kortversionen, lämplig som del av ett event

 

Föreläsningsserie

Med min föreläsningsserie om kost- och hälsa vill jag inspirera, ge kunskap, och tips så att deltagarna kan förstärka redan goda vanor och/eller ta viktiga steg för en förbättrad hälsa.

 

Upplägg

  • sex tillfällen á 60 min, förslagsvis en gång per månad
  • möjlighet att komplettera serien med individuella hälsosamtal

 

 

För mer information och diskussion om genomförande kontakta gärna mig på tel. eller e-post. 

 

 

 

                                                                                                     Kålsängsgränd 10 C 752 51 Uppsala  Tel:  076 - 782 35 83                                                       Senast uppdaterad 2019-03-19

 

Made with Adobe Muse